Μήνυμα της Α.Θ.Μ.

Του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής

ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β’

Με την ευκαιρία της Εορτής της Θυσίας (Μεγάλο Μπαϊράμι)

 

Αλεξάνδρεια, Πατριαρχείο.

            Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρικανική Ηπειρο, Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, απηύθυνε το ακόλουθο Μήνυμα :

          « Θα ήθελα με την ευκαιρία της Μεγάλης Εορτής της Θυσίας να εκφράσω τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές και προσρήσεις μου πρός τους αγαπητούς Μουσουλμάνους της ευλογημένης και φιλόξενης χώρας της Αιγύπτου και ολοκλήρου του κόσμου.

          Απευθύνω  τίς θερμές ευχές μου προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Μωχάμετ Χόσνι Μουμπάρακ και στην Ευγενεστάτη σύζυγό του κυρία Σουζάν Μουμπάρακ, στον Μεγάλο Σεϊχη του Αζχαρ Δρ. Μ.Σ. Ταντάουϊ και στον Εντιμότατο Κυβερνήτη της Αλεξανδρείας κ. Αντ Ελλ Αμπίμπ.

          Ο αληθινός Θεός της αγάπης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης να συνεχίζει να σκέπει καί να προστατεύει τον ευγενή και φιλοπρόοδο Λαό της Αιγύπτου, ώστε η ειρηνική συνύπαρξη, συμπόρευση και αγαστή συνεργασία μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών να καρποφορεί πάντοτε. Διότι η Αίγυπτος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο αυτής της ειρηνικής διαβιώσεως, Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Χρόνια Πολλά ! »

Ο Αλεξανδρείας ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β’

Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής