Μήνυμα της Α.Θ.Μ.

του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής

ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β’

με την ευκαιρία της Εορτής του Ραμαζανιού 2009

         Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρικανική Ηπειρο, Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος Β’, απηύθυνε το ακόλουθο Μήνυμα :

          « Θα ήθελα με την ευκαιρία της  Εορτής του Ραμαζανιού να εκφράσω τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μου πρός τους αγαπητούς Μουσουλμάνους της ευλογημένης και φιλόξενης χώρας της Αιγύπτου και πρός τους Μουσουλμάνους ολοκλήρου του κόσμου.

          Απευθύνω  τίς θερμές εόρτιες ευχές, την τιμή και την αγάπη μου πρωτίστως  προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Μωχάμετ Χόσνι Μουμπάρακ και την Ευγενεστάτη σύζυγό του Κυρία Σουζάν Μουμπάρακ,  προς τον Μεγάλο Σεϊχη του Αζχαρ Δρ. Μ.Σ. Ταντάουϊ και τον Εντιμότατο Κυβερνήτη της Αλεξανδρείας κ. Αντ Ελλ Αμπίμπ.

          Ο ένας και αληθινός Θεός της αγάπης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης να συνεχίζει να σκέπει καί να προστατεύει τον ευγενή και φιλοπρόοδο λαό της Νειλοχώρας Αιγύπτου, ώστε η ειρηνική συνύπαρξη, η αρμονική συμπόρευση και η αγαστή συνεργασία μεταξύ των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών να καρποφορεί και να καλλιεργεί τα γνήσια ιδεώδη της αλληλεγγύης και της φιλαλληλίας των ανθρώπων πάντοτε.

          Διότι η Αίγυπτος αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα και το πρότυπο αυτής της ειρηνικής διαβιώσεως, μεταξύ  Χριστιανών και Μουσουλμάνων.  Χρόνια Πολλά ! »

 Θ ε ό δ ω ρ ο ς  Β’

Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής