Το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής εισέρχεται δυναμικά στην τρίτη χιλιετία της ιστορικής πορείας του. Μία πορεία, η οποία άρχισε με τον Φωτιστή του, Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο και συνεχίζεται μέχρι των ημερών μας αδιακόπως, διακρατώντας ανόθευτη την Αποστολική παρακατάθηκη, αναλλοίωτη την ιερά παράδοση και ακέραιο το θυσιαστικό φρόνημα των αγίων μορφών που εκόσμησαν αυτόν τον Πατριαρχικό Θρόνο. Η ιστορική πορεία του μαρτυρείται από τον πλούτο της πνευματικής του κληρονομίας, η οποία κατέγραψε συνάμα και κατηύθυνε την πορεία και την θεολογική διδασκαλία της Μίας Αδιαιρέτου Εκκλησίας από τις πρώτες ημέρες της επί γης φανερώσεώς Της.    
Φέροντες αυτήν την επιμαρτυρία των αιώνων με χαρά σας υποδεχόμαστε στην πλήρως ανανεωμένη επίσημη ιστοσελίδα του πρσβυγενούς Πατριαρχείου μας, η οποία αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση στην Ορθόδοξη παρουσία στο διαδίκτυο, αλλά και ενημερώνει τον κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη του κυβερνοχώρου για το επιτελούμενο ποιμαντικό, ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας στην ήπειρο του μέλλοντος, την Αφρική.       
        Έχοντας πλήρη επίγνωση της οικουμενικής δυναμικής του διαδικτύου, ελπίζουμε η επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα μας να σας προσφέρει την δυνατότητα της γνωριμίας με την σύγχρονη θυσιαστική διακονία του εμπεριστάτου αλλά αναζητούντος την Αλήθεια συνανθρώπου μας, στην πολύπαθη μα πάντα όμορφη και πνευματικά γόνιμη αχανή αφρικανική γη.