Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
05/08/2019

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Αθήνα

Την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας κα Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, στην Αθήνα, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενημέρωσε την κα Μενδώνη για τη δημιουργία της Ακαδημίας Ελληνισμού, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αβερώφειο Ίδρυμα της Αλεξάνδρειας. Στόχος της Ακαδημίας είναι να διδάσκεται και να μελετά η νεότερη γενιά, Ελλήνων και Αιγυπτίων, μέσω σεμιναριακών κύκλων, θέματα του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, καθώς και της ελληνικής γλώσσας.

Παράλληλα, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Υπουργό για την ανακαίνιση της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα Αναστασίου Λεβέντη. Τής ζήτησε – σημειωτέον ότι η υπουργός κατέχει το Πατριαρχικό Οφφίκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – να σταθεί αρωγός στην προβολή της Βιβλιοθήκης, η οποία περιλαμβάνει 5.500 σπάνια χειρόγραφα και κώδικες.

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησε τη μεσολάβηση της Υπουργού προς την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να μεταφερθεί το ιστορικό αρχείο του παλαίφατου Πατριαρχείου, που φιλοξενείται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Τράπεζας, στο Μετόχιο του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
59
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/01/2007
Οσίων Μακαρίου του Αιγυπτίου (1)και Μακαρίου του Αλεξανδρέως. Αρσενίου αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Μάρκου του Ευγενικού (2), επισκόπου Εφέσου (†1444). Μαρτύρων Ευφρασίας, Λουκιανού, Παύλης και των νηπίων Κλαυδίου, Υπατίου, ...
.