Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
14/04/2014

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

             Την Κυριακή των Βαῒων, 13η Απριλίου ε.ε.,  η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εχοροστάτησε  κατά τον Όρθρο και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.
           

              Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθον ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων της ελληνικής Παροικίας και πλήθος πιστών. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στον αύλειο χώρο της Μονής, ο Μακαριώτατος επευλόγησε την καθιερωμένη πασχαλινή εορταγορά του Λυκείου των Ελληνίδων του παραρτήματος Αλεξανδρείας η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
     

              Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Μακ. Πατριάρχης εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό των Παμμ. Ταξιαρχών Ιμβραημίας, ενώ την επομένη ημέρα, Μ. Δευτέρα, 14η Απριλίου ε.ε., ετέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.

 

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
98
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 03/08/2007
Ιερομάρτυρος Στεφάνου πάπα Ρώμης και των συν αυτώ. Αγίας Μυροφόρου Σαλώμης. Οσίων Ισαακίου, Δαλματίου, Φαύστου (1). Εφέσου Ιωάννου του μονάχου και Ιωάννου του νέου. Ιωάννου του ομολογητού και Αντωνίου του Ρώσου. Οσίων ...
.