Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
19/07/2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Ιουλίου ε.ε. η συνάντηση της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Βʼ με τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνιο Σαμαρά.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και η συνάντηση έλαβε χώρα στο ιδιαίτερο γραφείο του. Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την πορεία του έργου του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρικανική ήπειρο, για τα νέα πολιτικά δεδομένα στην Νειλοχώρα, για την πρόσφατη συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αιγύπτου και για τις τακτικές συναντήσεις των Προκαθημένων της Μέσης Ανατολής για θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο αυτό χώρο. Ο κ. Πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τον Πατριάρχη και τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του.
 
Προπέμποντας τον Μακαριώτατο ο κ. Σαμαράς τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του και του ζήτησε να προσεύχεται για την Ελλάδα.  
Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
92
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 03/08/2007
Ιερομάρτυρος Στεφάνου πάπα Ρώμης και των συν αυτώ. Αγίας Μυροφόρου Σαλώμης. Οσίων Ισαακίου, Δαλματίου, Φαύστου (1). Εφέσου Ιωάννου του μονάχου και Ιωάννου του νέου. Ιωάννου του ομολογητού και Αντωνίου του Ρώσου. Οσίων ...
.