Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
01/02/2020

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΥΠΕΔΕΧΘΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Την 1η Φεβρουαρίου 2020, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθη τον νέο Πρέσβη της Κύπρου κ. Όμηρο Μαυρομάτη, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο Πρέσβης κ. Μαυρομάτης εξέφρασε τη στήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης στο έργο του ιεραποστολικού Πατριαρχείου. Συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο της Πρεσβείας κ. Αριστόδημο Ασσιώτη, τόνισε ότι η Λευκωσία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Α

πό την πλευρά του, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ζήτησε από τον Πρέσβη κ. Όμηρο Μαυρομάτη να εκφράσει τις πιο θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, μην παραλείποντας να επισημάνει και τη στήριξη της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς και του πιστού λαού της Μεγαλονήσου στο έργο του ιεραποστολικού Πατριαρχείου.

Τέλος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, συνοδευόμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο και τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς συνόδου π. Νικόδημο Τότκα, τόνισε την τεράστια σημασία που λαμβάνει η τριμερής συνεργασία των τριών χωρών, Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας, σε επίπεδο ηγετών, για το καλό των τριών λαών αλλά και την παροικία που διαμένει στη Χώρα του Νείλου.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
64
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 26/09/2007
Η μετάστασις του αγίου καί ενδόξου αποστόλου και ευαγγελιστού, Ιωάννου του θεολόγου. Αγίου και δικαίου Γεδεών. 26/9
.