Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
15/05/2019

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Την 15η Μα ΐου 2019 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας καὶ Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Τότκα, Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου, αφίχθη στο Νταρ ες Σαλαάμ μετὰ από πολύωρο ταξίδι, όπου τον υποδέχθηκαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, ο Πρέσβυς της Αιγύπτου στην Τανζανία, ο Πρόεδρος και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τανζανίας. Μετά από την μικρή αυτή στάση, συνέχισε με ιδιωτικό αεροπλάνο το ταξίδι του για την πόλη της Ιρίγκα της Κεντρικής Τανζανίας, όπου θα πραγματοποιήσει Ποιμαντικὴ επίσκεψη.

Είναι η δεύτερη φορὰ ποὺ ο Πατριάρχης επισκέπτεται την περιοχή αυτή, αφού την πρώτη φορά που ήρθε ήταν το 2007. Η περιοχὴ της Ιρίγκα βρίσκεται στην ενδοχώρα τῆς Τανζανίας, σε υψόμετρο 1600 μέτρων. Είναι ένα τεράστιο οροπέδιο, αλλὰ οι απλοὶ και ταπεινοὶ κάτοικοί της είναι άνθρωποι φιλήσυχοι, εργατικοὶ και υπομονετικοί.

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο υποδέχθηκαν στο τοπικό αεροδρόμιο, ο επιχώριος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος με τους τοπικούς άρχοντες, τον Πρόεδρο και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τανζανίας, τους φυλάρχους και τους κληρικούς της Επισκοπής, ενώ θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη πλήθη πιστών από τις γύρω περιοχές στο Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής στο Κινταμάλι.

Με φανερή συγκίνηση ο Πατριάρχης απηύθυνε λόγους αγάπης και συμπαράστασης στους πιστούς οι οποίοι ένθερμα εκδήλωσαν την αγάπη και τον σεβασμό στον υψηλό επισκέπτη τους με χορούς και τραγούδια.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
86
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 03/08/2007
Ιερομάρτυρος Στεφάνου πάπα Ρώμης και των συν αυτώ. Αγίας Μυροφόρου Σαλώμης. Οσίων Ισαακίου, Δαλματίου, Φαύστου (1). Εφέσου Ιωάννου του μονάχου και Ιωάννου του νέου. Ιωάννου του ομολογητού και Αντωνίου του Ρώσου. Οσίων ...
.