Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
30/07/2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΑΤΑΝΓΚΑΣ

Με την ευλογία και παρότρυνση του Πάπα και Πατριάρχου μας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ του Β΄, έλαβε πέρας και το 26° Σεμινάριο των Ιερέων μας με την συμμετοχή όλων, και ελπίζουμε πως κάτι προσετέθη στην ιερατική μάθηση και ζωή των ιερέων μας.

Την 28η Ιουλίου εσπέρας, μετέβη στον Ι. Ναό της Θεοτόκου, πλησίον του Κολουέζι, στο Σεύ Καζέμπε, και έκανε την κατάθεσιν των Λειψάνων για τον εγκαινισμό του Ναού.

Το Σάββατο το πρωί, μεθ’ όλου σχεδόν του Ιερατείου, ετέλεσε την Ακολουθίαν των Εγκαινίων και την Θ. Λειτουργία, παρόντων των χριστιανών και ειδικά νέων και νεανίδων. Ακολούθησε κοινή τράπεζα για όλους.

Το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, ετέλεσε τον Γάμο του Αλεξάνδρου και της Νικολέττας, παρόντων και των Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Την Κυριακη το πρωι, μετά την πανηγυρική ακολουθία του Όρθρου, έγινε μεγάλο συλλείτουργο, κατά την διάρκεια του οποίου εχειροτόνησε τον Υποδιάκονο Ιωσήφ σε Διάκονο, δίδοντάς του το όνομα του Αγίου Ραφαήλ. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, έγινε πανηγυρική τράπεζα για τους αποχωρούντες Ιερείς και για την χαρά του νέου Διακόνου π. Ραφαήλ, ακολούθησαν ομιλίες ευχαριστήριες εκατέρωθεν και όλοι μας ευχηθήκαμε και πάλι, συν Θεώ, να ευρεθούμε όλοι μαζί και ο καθένας να φέρη τον απολογισμόν έργου του.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
38
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/07/2007
Μακρίνης, αδελφής του Μ. Βασιλείου. Οσίων Θεοδώρου επισκόπου Εδέσσης (1) και Μιχαήλ του ανεψιού αυτού των από της Λαύρας του αγίου Σάββα, Γρηγορίου επισκόπου Πανιού, του ομολογητού, Δίου, Διοκλέους. 19/7
.