Βρίσκεστε εδώ / Μητροπόλεις & Επισκοπές / Eπισκοπές Πατριαρχικού Θρόνου

Eπισκοπές Πατριαρχικού Θρόνου

ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΤΑΓΚΑΣ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κατάγκας κ.Μελέτιος Γρηγοριάτης (κατά κόσμον Μ.Καμηλούδης) εγεννήθη στο Μ.Μοναστήριο Λαρίσης το έτος 1948. Εφοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και κατόπιν στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1972 εκάρη Μοναχός, το 1974 εχειροτονήθη Διάκονος και το 1976 Πρεσβύτερος. Το 1974 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους. Το 1989 μετέβη στο Κολουέζι του Κογκό, όπου υπηρέτησε ιεραποστολικώς για 18 συναπτά έτη. Την 1η Νοεμβρίου 2006 εξελέγη Επίσκοπος της νεοϊδρυθείσης Επισκοπής Κολουέζι και χειροτονήθηκε από τον Μακαρ. Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄ την 25η Νοεμβρίου στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.


Η Ιερά Επισκοπή Κατάγκας
ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 1η Νοεμβρίου 2006 κατ΄ ‘αρχήν ως Ιερά Επισκοπή Κολουέζι, μετονομασθείσα την 9η Οκτωβρίου 2009 σε Επισκοπή Κατάγκας.Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει την μεγάλη περιοχή Κατάγκα του Κογκό.                                         

Έδρα: Λουμπομπάσι του Κογκό

B.P Box.108 Kolwezi CONGO

Τηλ. & Φαξ:  +243-814826813/ 814040100

email. ierapkol_athos@yahoo.gr

ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μποτσουάνας κ.Γεννάδιος (κατά κόσμον Στυλιανός Στάντζιος), εγεννήθη το 1969 στό Eslingen της (τότε Δυτικής) Γερμανίας. Εσπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκάρη Μοναχός το 1986 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Λαγκαδά κυρό Σπυρίδωνα και εγκαταβίωσε επί 4ετία στην Ιερά Μονή Βρύσεων Αγ.Τριάδος Λαγκαδά. Το 1990 εχειροτονήθη Διάκονος και το 1996 Πρεσβύτερος (& εχειροθετήθη Αρχιμανδρίτης) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο. Υπηρέτησε επί 12ετία στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων ως Αρχιδιάκονος, Γραμματεύς και Ιεροκήρυξ, Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου, Υπεύθυνος Νεότητος καθώς και σε άλλες επιτελικές θέσεις της τοπικής Εκκλησίας Φιλίππων. Υπηρετών ως Εφημέριος στην Ενορία Νικησιάνης (Παγγαίου), απεσπάσθη από την Ι. Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως στην Ι.Μητρό- πολη Μπουένος Αϊρες (Αργεντινής), όπου διακόνησε στην Γραμμα-τεία και σε δύο Ελληνικές Κοινότητες. Το 2004 μετέβη, κατ’ εντολήν του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας Πέτρου Ζ’ στό Πόρτ Ελίζαμπεθ της Ι.Μητροπόλεως Καλής Ελπίδος (Κέηπ Τάουν). Επιστρέψας στην Αλεξάνδρεια διηκόνησε στο Πατριαρχικό Ληξιαρχείο. Μετά το τραγικό δυστύχημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2004, του ανετέθησαν χρέη Γραμματεύοντος από την Ι.Σύνοδο, κατά την περίοδο της Τοποτηρητείας. Μετά την εκλογή της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Θεοδώρου Β’, εδιωρίσθη Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και Ιερατικώς Προϊστάμενος του ιστορικού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας. Την 1η Νοεμβρίου 2006, Σεπτή προτάσει της Α.Θ.Μ. εξελέγη Επίσκοπος Νειλουπόλεως και η χειροτονία αυτού ετελέσθη  από τον Μακ. Πατριάρχη την 26ην του ιδίου μηνός στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας, ενώ συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα αυτού ως Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (2008-2010) στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana της Ρώμης, στους τομείς της Ιεραποστολικής, του Οικουμενικού Διαλόγου, και εφαρμογής ανθρωπιστικών προγραμμάτων από την Εκκλησία. Ομιλεί την αγγλική και την ιταλική γλώσσα. Επίσκοπος Μποτσουάνας εξελέγη, τη προτάσει της Α.Θ.Μ., από την Ιερά Σύνοδο την 7η Οκτωβρίου 2010. 


Η Ιερά Επισκοπή Μποτσουάνας ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 7η Οκτωβρίου 2010. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει το κράτος της Μποτσουάνας. 
 

Greek Orthodox Diosece of Botswana
P.O.Box 00217, Plot 18694, Masokwe
Gaborone, West Botswana

tel.    00267 3938106
fax.   00267 3938107
mob.
 00267 76106066   

e-mail. bishop@orthodoxbotswana.org

            secretary@orthodoxbotswana.org

                                  

ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ.Ιωάννης (Τσαφταρίδης) γεννήθηκε στον Αγκερυκό Ζακύνθου το έτος 1969. Μετά τα εγκύκλια γράμματα στη γενέτειρά του φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2001. Δίπλωμα Master έλαβε το 2010 από το Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ ετοιμάζει την διδακτορική διατριβή του στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1993 στην Ιερά Μονή Υπεραγάθου (Μετοχίου Σινά) Ζακύνθου από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Παντελεήμονα και στις 17 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης της οδού Αιόλου Αθηνών από τον τότε Μητροπολίτη Δωδώνης (και νυν Ζακύνθου) κ. Χρυσόστομο. Αρχιμανδρίτης χειροθετήθηκε το 1998 από τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ΄ στην Ζάμπια. Από το 1993 διακονεί ιεραποστολικά το παλαίφατο Πατριαρχείο, υπηρετήσας σε Ναούς του Ζιμπάμπουε, της Ζάμπιας, του Καΐρου και της Νοτίου Αφρικής. Διοργάνωσε ή μετείχε σε διάφορα συνέδρια, ενώ συνέγραψε επιστημονικές μελέτες. Επίσκοπος Μοζαμβίκης εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τη προτάσει της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β’, την 7η Οκτωβρίου 2011.


Η Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 1η Νοεμβρίου 2006. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει το κράτος της Μοζαμβίκης.


Έδρα: Μαπούτο Μοζαμβίκης|


P.O.Box 01010 Polana Cimento B,
Av. Ahmed Sekov Toure 59, Soc.Hellenica De Beneficiencia, Maputo MOZAMBIQUE

Τηλ. & Φαξ: +258821490481. 

e-mail. naosgr@gmail.com

  

ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ ΚΑΙ ΡΟΥΑΝΤΑΣ

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκέντιος Η Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 6η Οκτωβρίου 2009. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει τα κράτη Μπουρούντι και Ρουάντας, ως και τις επαρχίες North Kivu, South Kivu, Maniema και Ituri του ανατολικού Κογκό.


Έδρα: Μπουζουμπούρα του Μπουρούντι

Église Οrthodoxe de Burundi
B.P. 3569  BUJUBURA
BURUNDI, AFRICA

Τηλ: Θεοφ.Επισκόπου 0025722275335,  

         Ιεραπ.Κλιμακίου 0025722257800

         
e-mail: 

 

ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΟΝ

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων εγεννήθη στην ιερά νήσο Τήνο το έτος 1974. Τυγχάνει πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.

Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 2000 και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 2001 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο Α’ (Στέκα), ενώ διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ καί Διευθυντής Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, πλησίον του Σεβ.Μητροπολίτου Σύρου κ.Δωροθέου Β’. Μετακληθείς τον Σεπτέμβριο του έτους 2006 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας διετέλεσε διαδοχικώς Διευθυντής Αναπτυξιακών Έργων, Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Επίσης, τυγχάνει Μέλος της Πατριαρχικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, ως και της Διορθοδόξου Επιτροπής Βιοηθικής και του Συμβουλευτικού Σώματος του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου KAICIID (King Abdullah bin Abdulaziz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue), εκπροσωπών την Πρεσβυγενή Εκκλησία των Αλεξανδρέων.

Την 21η Νοεμβρίου 2012, τη προτάσει της ΑΘΜ, εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου πρώτος Επίσκοπος της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, χειροτονηθείς την 2α Δεκεμβρίου 2012 υπό του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριαρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β' στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όπου διετέλεσε Προϊστάμενος κατά τα έτη 2006-2012.

 

Η Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 7η Οκτωβρίου 2010. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει τα κράτη του Κογκό Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Έδρα: Μπραζαβίλ

Evêché  Orthodoxe du Congo (Brazzaville) et Gabon
24, Av.Stephane Tchitchelle, Centre Ville, Pointe Noire
B.P.183  REPUBLIQUE DU CONGO – AFRICA

Tel. + 242 068 84 93 64

E- mail. p.arathymos@gmail.com

 

 

 

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
20
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 26/11/2007
Οσίων Ακακίου του «εν Κλίμακι», Αλυπίου του «Κιονίτου» (1) († ζ΄ αι.), Ιακώβου του «αναχωρητού», Νίκωνος του «μετανοείτε» (προστάτη Λακωνίας), Σίλου επισκόπου Περσίδας, Στυλιανού του Παφλαγώνος (2), Χαιρέμονος. Πέτρου ...
.