1

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνορθοδόξου Αραβοφώνου Κοινότητος του Ντάχερ στο κέντρο της Αιγυπτιακής Πρωτεύουσας, ομίλησε σήμερα, 12 Φεβρουαρίου ε.ε., η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, στον περικαλλή Ναό των Αρχαγγέλων Ντάχερ, τελώντας το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου προέδρου της κ. Φαρίντ Χούρι. τιμώντας τον τέως πρόεδρον Ρόμπερ Χόσνι, παραδίδοντας του , συμβολικώ τω τροπώ, την προσωπικήν του βακτηρίαν δια τας πολυτίμους υπηρεσίας του εις την κοινότητα, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων του χριστεπωνύμου πληρώματος και περικοσμώντας με το μετάλλιον του Λέοντος του Αποστόλου Μάρκου, τον νυν πρέδρον του δραστηρίου αυτού φορέως κ. Σάλεμ Κασίς.

Ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος ευλόγησε εκαντοντάδες πιστούς οι οποίοι προσήλθαν για να ακούσουν τον θείο λόγο Του και να λαβουν την ευλογία του.

Εν συνεχεία παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Πατριαρχικού Επιτρόπου δια τους Αραβοφώνους Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικολάου , της Γενικής Προξένου της Ελλάδος εις το Κάιρον κας Μαρίας Ζήση και του Προέδρου όλων των Αραβοφώνων κ. Κλοντ Νακάς, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, προέβη εις την αποκάλυψιν τιμητικών πλακών δύο νέων χώρων, της εν λόγω ενορείας, αφιερωμένων εις τον αείμνηστον Φαρίντ Χούρι και τον τέως Πρόεδρον Ρόμπερ Χόσνι, υπό τον παιάνα της φιλαρμονικής των αραβοφώνων προσκόπων και του αιγυπτιακού εθνικού ύμνου.