1

ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Την 6η Ιανουαρίου 2020. η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συμπαραστατούμενος υπό του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου, του Θεοφ. Επισκόπου Ταμιάθεος κ. Γερμανού, καί όλων των Κληρικών τής Πατριαρχικής Αυλής και της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, χοροστάτησε κατά τον Όρθρον και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, παρουσία του εκπροσώπου, του Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια και όλων των εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητος, ελληνικών Συλλόγων και φορέων της Μεγάλης Πόλεως και πλήθους φιλοθέων Χριστιανών.

Το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, ο οποίος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους κολυμβητές που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από την θάλασσα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κύριος Εδμόνδος Κασιμάτης παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου, των Αρχών και όλης της Ελληνικής Παροικίας.

Μία ευχή, να υπάρξει ειρήνευση στη Λιβύη, έκανε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, λίγο μετά την Ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στα νερά της Μεσογείου από την ειδικά κατασκευασμένη προβλήτα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

«Λαοί της γης συμφιλιωθείτε, και δείτε ότι ο κόσμος είναι τόσο μικρός, μια γειτονιά, και αξίζει να τον ζούμε με αγάπη, ειρήνη και συμφιλίωση», τόνισε ο Μακαριώτατος

«Στέλνουμε μήνυμα αγάπης προς όλους, σαν ένας λαός που έχουμε φιλότιμο», προσέθεσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συγχαίροντας θερμά τους Αλεξανδρινούς νέους που αψήφησαν τα κρύα νερά και έπεσαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.