1

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΜ ΣΤΟ ΜΑΛΑΟΥΙ

    Την ικανοποίησή Tου για το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στο Μαλάουι εξέφρασε η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ επισκεπτόμενος ένα νεοανεγειρόμενο ναό και θεμελιώνοντας έναν ακόμη.

    Την Παρασκευή, 14η Οκτωβριου ε.ε, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος θεμελίωσε τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Μπλαντάιαρ , δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας του Μαλάουι. Ο Μακαριώτατος προσέφερε σταυρό στον Σεβ.Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωακείμ για να τον τοποθετήσει στην Αγία Τράπεζα όταν θα ολοκληρωθεί η εκκλησία.

    Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος πραγματοποίησε δενδροφύτευση στον υπό ανέγερση μεγάλο Ναό της Αγίας Τριάδος, επίσης στο Μπλαντάιαρ, κατόπιν θερμής υποδοχής από τους ντόπιους ορθόδοξους κατοίκους της πόλης. 

    Κατά την ομιλία Του ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλουν στο ιεραποστολικό έργο και κυρίως τόνισε την επιθυμία του να κτίζεται δίπλα από κάθε εκκλησία και ένα σχολείο, καθώς και ιατρείο και πηγάδι για τις ανάγκες των ντόπιων. Ευχήθηκε δε ο Θεός να δίνει δύναμη ιδιαίτερα στον οικείο Μητροπολίτη, Σεβ. κ.Ιωακείμ και τον π.Ερμόλαο Ιατρό να συνεχίσουν αυτό το θεάρεστο έργο.

    Τέλος, ο Μακ.Πατριάρχης μετέβη στο Νεκροταφείο της πόλης όπου ετέλεσε μνημόσυνο για τους Έλληνες του Μπλαντάιαρ που αναπαύονται πλέον εκεί.