1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την 3η Αυγούστου 2023, η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ υπεδέχθη στο El Alamein, στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων κατά την ιστορική μάχη του 1942, τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, στα πλαίσια  της  επίσημης επισκέψεως αυτού στην Αίγυπτο.

Κατά την συνάντηση τους οι δύο άνδρες εξέφρασαν τα αμοιβαία αισθήματα σεβασμού, εκτιμήσεως και αγάπης, τα οποία χαρακτηρίζουν την από ετών προσωπική φιλία τους, ενώ είχαν σύντομη κατ’ ιδίαν συζήτηση επί σημαντικών θεμάτων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων από τον Εξοχώτατο κ.Πρωθυπουργό, μετά το πέρας της οποίας ο Μακαριώτατος ανέπεμψε σύντομη δέηση, ενώ προσέφερε ιερό εικόνισμα του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού προς τον κ.Μητσοτάκη.

Στα πλαίσια της ως άνω τελετής, η ΑΘΜ είχε σύντομες συνομιλίες και με τους συνοδεύοντες τον Έλληνα Πρωθυπουργό  Εξοχωτάτους κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, Υπουργό Εξωτερικών και κ. Νικόλαο Δένδια, Υπουργό Εθνικής Αμύνης.

Σημειώνεται, ότι στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Εξοχ. κ.Νικόλαος Παπαγεωργίου, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κάϊρο, οι Εντιμ. κ.κ.Πρόξενοι της Ελλάδος στο Κάϊρο και την Αλεξάνδρεια, οι κ.κ. Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας, υψηλόβαθμοι κρατικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Αιγυπτιακού κράτους κ.α. επίσημοι.