1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

     «Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την Ελλάδα, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η Αλεξανδρινή Εκκλησία και ο Ελληνισμός της Χώρας του Νείλου» εξέφρασε η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ κατά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της 11ης Απριλίου ε.ε. στο Κάιρο με τον Εξοχ.Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Δημήτριο Δρούτσα.

     «Το Πατριαρχείο θα συνεχίσει να υπάρχει στην Αίγυπτο και να κρατεί Θερμοπύλες», τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής. Και απευθυνόμενος προς τον Εξοχ.Υπουργό Εξωτερικών, Μακαριώτατος επεσήμανε ότι «μάς δίνετε κουράγιο με την στήριξη που μας παρέχει η πατρίδα μας, η Ελλάδα».

     Από την πλευρά του, ο κ.Δρούτσας τόνισε ότι το «ευχαριστώ» πρέπει να προέλθει από την Ελλάδα προς την Αλεξανδρινή Εκκλησία, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που «είναι γνωστό σε ολόκληρη την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό». Και μιλώντας προς τον Μακ.Πατριάρχη, δήλωσε ότι «κάθε συνάντηση μαζί σας, αποτελεί για μας, όχι μόνο χαρά, αλλά τιμή και έμπνευση».

     Και ο κ. Δρούτσας κατέληξε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι «το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας απετέλεσε κατά τις ημέρες της πρόσφατης κρίσης στην Αίγυπτο ότι αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο, την γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο καθώς και όλη την Αφρική».