1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

     Το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και είχε ωριαία ιδιαίτερη συνάντηση με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτριο Χριστόφια.

     Ο Κύπριος Πρόεδρος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα φιλική και εποικοδομητική. Ο κ. Χριστόφιας μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για την πορεία του Κυπριακού, και της προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς και για το πρόγραμμα εξόρυξης φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πατριάρχης με την σειρά του ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για την πορεία του Ιεραποστολικού έργου στην Αφρικανική ήπειρο και τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο.

     Ο κ. Χριστόφιας ανακοίνωσε στον Μακαριώτατο ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης κρατικής γης για την εγκατάσταση της Εξαρχίας του Πατριαρχείου στην Κύπρο και ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Χριστόφια για την αρωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο του Πατριαρχείου και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.