1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

     Mε την ανώτερη τιμητική διάκριση, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας των Αθηνών, ο Δήμος Αθηναίων τίμησε σήμερα το πρωί την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β΄.

     Πρόκειται για μία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Εντιμ.Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, με την οποία απονομή ο πρώτος δήμος της χώρας θέλει να τιμήσει την συμβολή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην προβολή και ενίσχυση της Ορθοδοξίας και του μεγάλου ιεραποστολικού έργου στην ήπειρο της Αφρικής.

     «Είναι πολύ σημαντικό το έργο σας», επεσήμανε απευθυνόμενος στον Προκαθήμενο του παλαίφατου Πατριαρχείου ο κ.Δήμαρχος Αθηναίων, ανακοινώνοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη οργανώσει μία ιεραποστολική βοήθεια – με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων – που θα αποσταλεί εκ μέρους του Δήμου της Αθήνας στις εμπερίστατες περιοχές της Αφρικής, όπου επιτελείται ιεραποστολικό έργο από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

     Ο Μακ.Πατριάρχης ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή, λέγοντας ότι το εν λόγω τιμητικό παράσημο θα του δώσει περαιτέρω δύναμη στο έργο του: «Σας ευχαριστώ κύριε Δήμαρχε, διότι με τιμάτε από την πόλη των Αθηναίων με αυτό το Ανώτατο Μετάλλιο και παράσημο. Θα είναι για εμένα μεγάλη δύναμη, διότι μετά από λίγο που θα σας χαιρετίσω για να επιστρέψω στην Αλεξάνδρεια, θα εορτάσω τα Χριστούγεννα με τους λίγους εκλεκτούς Έλληνες μας, που μένουν στην Αίγυπτο, για να ξεκινήσω πάλι το έργο μου, το μεγάλο του ιεραποστόλου».

     «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα ξέρω ότι ένας πιστός και καλός μου φίλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης ο Δήμαρχος Αθηναίων μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι κοντά μου. Αυτό θα μου δίνει δύναμη, θα μου δίνει θάρρος, να βαδίζω σαν ένας Οδυσσέας, γιατί η Ιθάκη είναι στον ουρανό αλλά είναι και πάνω στη γη».

     Τέλος, προσκάλεσε τον Δήμαρχο Αθηναίων να παραβρεθεί στα εγκαίνια του Σκευοφυλακίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο χρόνο.