1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

            Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ΑΘΜ του Πάπα και του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β΄ με το νέο Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, την 18η Μαΐου ε.ε.

            Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχήθηκε στο νέο προεδρείο «να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για το καλό του ελληνισμού της Αλεξάνδρειας» «Είναι κοινός μας ο αγώνας για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία», τόνισε ο Μακαριώτατος, προτρέποντας τα νέα στελέχη της Κοινοτικής Επιτροπής να εργαστούν μέσα από την καρδιά τους, έτσι ώστε «να μπορέσουν τα ελληνικά χρώματα να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους στην Χώρα του Νείλου, μέσα από την Κοινότητα αυτή που έχει ζωή πάνω από ενάμισυ αιώνα». 

            Ο νέος Πρόεδρος κ.Ιωάννης Σιόκας μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της Κοινότητας και τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση των αιγυπτιωτών στο έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής. 

            Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Δημήτρης Βαφειάδης, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κόπελος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Παπαστεφάνου και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Εμμανουήλ Τατάκης.