1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σήμερα 30η Νοεμβρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄, είχε εθιμοτυπική συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δηκοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο.

Στην συνάντηση αυτή, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ενημέρωσε τον Εξοχώτατο κ.Πρόεδρο για το επιτελούμενο έργο του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο, την ιεραποστολική προσπάθεια που καταβάλλει καθώς και για τις ελληνικές κοινότητες στην Αφρική. Επίσης, τον ενημέρωσε για την πρόσφατη ιεραποστολική του περιοδεία στην Τανζανία καθώς και για το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ρωσία και την συνάντησή του με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Βλαδίμηρο Πούτιν και τον ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράστασή του τόσο προς τον ίδιο προσωπικά όσο και προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας γενικότερα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακαριώτατος επέδωσε στον κ.Πρόεδρο τον νεοεκδοθέντα τόμο που αφορά στην εκ βάθρων αναστήλωση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου και ο οποίος παρουσιάστηκε προ ολίγων ημερών στο Σαρόγλειο Μέγαρο των Αθηνών, ενώ από την πλευρά του ο κ.Πρόεδρος ανταπέδωσε προς τον Πατριάρχη αναμνηστικό δώρο.