1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

            Την 5η Μαρτίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ είχε συνάντηση με τον Εξοχ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, παρουσία του εκπροσώπου της ΑΘΜ στην Αθήνα, Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτου Αξώμης κ. Πέτρου και του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, Θεοφ. Επισκόπου Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, καθώς και του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Στέφανου Βλαστού.

            Ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του στο ΥΠΕΠΘ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αδιάκοπη μέριμνα της Ελλάδος στο σημαντικό θέμα της εκπαίδευσης των ομογενών της Αφρικής και γενικότερα της διασποράς. Παράλληλα, συζήτησε με τον κ.Σπηλιωτόπουλο θέματα αφορώντα στην εύρρυθμη λειτουργία της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αθανάσιος ο Μέγας», ως και του Πατριαρχείου.

            Ο κ.Υπουργός δεσμεύθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ικανοποιηθούν τα εξονομασθέντα αιτήματα, ενώ παράλληλα εξέφρασε τον θαυμασμό του για το σημαντικό ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο.