1

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

     Την συμπαράσταση τους στο δοκιμαζόμενο Πολωνικό λαό και την Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησίας όπου έχασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την σύζυγο του, ανώτερους αξιωματούχους και έναν ορθόδοξο Ιεράρχη, κατά την διάρκεια αεροπορικού δυστυχήματος στο Σμολένσκ της Ρωσίας, εξέφρασαν 10η Απριλίου ε.ε.η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος και ο Μακ.Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.κ.Κύριλλος.

    Ο Μακ.Πατριάρχης Μόσχας κ.Κύριλλος, είπε: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι την στιγμή που εμείς βρισκόμασταν στο αεροπλάνο προς Αίγυπτο, στο Σμολένσκ, εκεί που υπηρέτησα ως Μητροπολίτης για περισσότερα από 25 χρόνια, συνέβη σήμερα ένα τραγικό δυστύχημα. Συγκεκριμένα σκοτώθηκαν, ο Πρόεδρος της Πολωνικής Δημοκρατίας με την σύζυγο του Μαρία, ανώτατοι αξιωματούχοι, άτομα των ενόπλων δυνάμεων, ανάμεσα τους και ένας δικός μας αδελφός ο μητροπολίτης Μύρων της Πολωνικής Εκκλησίας».

    Επίσης, ο Πατριάρχης ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα, και θα ήθελα μαζί με εσάς, να εκφράσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τα θερμά μου συλλυπητήρια σε ολόκληρο τον Πολωνικό λαό».

    Τέλος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρος Β’εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων, ενώ και οι δύο Πρωθιεράρχες απέστειλα κοινό συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την Πολωνική Κυβέρνηση, τις οικογένειες των θυμάτων και τον Μακ.Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ.Σάββα.