1

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Την πρώτη ημέρα του νέου έτους 2024 στην περιλάλητη Αλεξάνδρεια, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον Μακαριώτατο επλαισίωναν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες  Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας και Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Προϊστάμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα της Μ. Πόλεως.

Ακολούθησε η Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους. Παρέστησαν ο Εντιμολ.κ.Ιωάννης Πυργάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, ο οποίος ανέγνωσε το Μήνυμα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τους αποδήμους Έλληνες,  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης,ο Πλοίαρχος Π.Ν. κ. Κωνσταντίνος Βαρουξής, σύνδεσμος του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος με το αντίστοιχο Αιγυπτιακό κ.α.

Ομιλών ο Μακαριώτατος ευχήθηκε σε όλους αγάπη, ειρήνη και υγεία. Επίσης, δεν ξέχασε για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στους αδελφούς χριστιανούς της Ουκρανίας, στους συνανθρώπους της Μ.Ανατολής και όπου γης, οι οποίοι ταλανίζονται από ανάδελφες εμφύλιες συρράξεις και καταστροφικούς επιθετικούς πολέμους, εκφράζοντας διαπύρως την ευχή και την ελπίδα οι λαοί να κατακτήσουν σύντομα τη εσωτερική τους ειρήνη και να απορρίψουν κάθε αιματηρό παραλογισμό.

Κατόπιν έλαβε χώρα η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας του Καθεδρικού Ναού Αλεξανδρείας από την ΑΘΜ, η οποία συνεχάρη τον Σεβ. Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα, Αρχιερατικώς Προϊστάμενο του περικαλλούς Ναού, για την εόρτια δοχή και φιλοξενία.

Τέλος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Πηλουσίου κ.Νάρκισσο, τον κ.Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος και τον κ.Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, μετέβη στην Στέγη Ευγηρίας «ΜΑΝΝΑ» της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπου επισκέφθηκε τους τροφίμους, ευχήθηκε, προσέφερε ευλογίες και συνέφαγε μαζί τους.