1

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ

            Ποιμαντική επίσκεψη στην Νότιο Αφρική θα πραγματοποιήσει από την 20η Μαρτίου έως την 5η Απριλίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ.Αρχιμανδρίτη κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, προκειμένου να ευρεθή πλησίον των χιλιάδων Ελληνοκυπρίων και γηγενών ορθοδόξων κατά τις άγιες ημέρες της Μ.Εβδομάδος και του Πάσχα.

            Κατά την διάρκεια της επισκέψεως αυτής ο Μακαριώτατος θα παραστή στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, θα συναντήσει τις Πολιτειακές Αρχές της Ν.Αφρικής, τις ελληνικές και αιγυπτιακές διπλωματικές αντιπροσωπείες, τα μέλη των ελληνικών Κοινοτήτων, θα επισκεφθή ιεραποστολικά κλιμάκια της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, θα πραγματοποιήσει ιερατική σύναξη των Κληρικών, θα τελέσει τις ιερές Ακολουθίες της Μ.Εβδομάδος και της Λαμπρηφόρου Αναστάσεως και θα εγκαινιάσει νεόδμητο ευαγές εκκλησιαστικό Ίδρυμα.  

            Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος του παλαιφάτου Αποστολικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου δεν θα ευρίσκεται στην Πατριαρχική Καθέδρα κατά την Μ.Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα, προκειμένου να ενισχύσει πνευματικά τις χιλιάδες των πνευματικών τέκνων της Αλεξανδρινής Εκκλησίας που διαβιούν στο νότιο άκρο της αφρικανικής ηπείρου και να συνεορτάσει μαζί τους το χαροποιό γεγονός της Αναστάσεως του Θεανθρώπου.