1

ΠΕΡΙΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΜ

       Μετά το πέρας του τελεσθέντος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, την Κυριακή, 7η Οκτωβρίου ε.ε., Πατριαρχικού Συλλείτουργου των Μακαριωτάτων Πατριαρχών Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ και Σερβίας κ.κ.Ειρηναίου, έλαβε χώρα εόρτια σύναξη στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Μεγάρου, όπου η ΑΘΜ προσεφώνησε καταλλήλως τον Μακ. Σερβίας και Του απένειμε την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Πρεσβυγενούς Αλεξανδρινής Εκκλησίας, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου μετ’ αστέρος.

     Επίσης, ο Μακ.Πάπας και Πατριάρχης απένειμε τιμητικές διακρίσεις και αναμνηστικά δώρα στους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες και τα λοιπά μέλη της τιμίας συνοδείας του Μακ.Πατριάρχου κ.κ.Ειρηναίου. Ακολούθως παρέθεσε επίσημο γεύμα στην Μεγάλη Πατριαρχική Τράπεζα προς τιμήν του Σεπτού Προκαθημένου της Σερβικής Εκκλησίας.

       Στις ανωτέρω φιλάδελφες εκδηλώσεις παρευρέθησαν οι Σεβ.Μητροπολίτες Γέρων Αξώμης κ.Πέτρος, Γέρων Πηλουσίου κ.Καλλίνικος, Σουμαδίας κ.Ιωάννης, Ρεμεζιανής κ.Ανδρέας, Ερμουπόλεως κ.Νικόλαος, οι Θεοφιλ.Επίσκοποι Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ και Βαβυλώνος κ.Νήφων, ο Εξοχ.Πρέσβης της Σερβίας στην Αίγυπτο κ.Ντράγκαν Μπισένικ, ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Εντιμ.Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Νικόλαος Κόπελος, ο Εντιμ. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου κ.Ιορδανίδης, οι Εντιμ. Πρόεδροι των Αραβορθοδόξων Κοινοτήτων Αλεξανδρείας και Καϊρου, κληρικοί κ.α.