1

ΠΕΡΙΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝ.ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Θ.Μ.

           

            Την 10η Ιουλίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Μεγάρου απέμεινε στην απερχομένη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Κάϊρο κ.Αικατερίνη Γκίνη τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Λέοντος του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.

            Κατά την προσφώνησή Του ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στην καλλίκαρπη προξενική θητεία της κας.Γκίνη, πρός την οποία εξέφρασε ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία. Επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας τόσο προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, όσο και προς την Αίγυπτο για την επιδεικνυόμενη, εκ μέρους τους, διαρκή μέριμνα προς το παλαίφατο Πατριαρχείο.

           
           
Μετά το πέρας της σεμνής αυτής τελετής, την οποία ετίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, ο Εξοχ.Πρέσβυς της Ελλάδος στην Νειλοχώρα κ.Αλέξιος Ιωάννης Ζέπος, ο Εντιμολ.Γενικός Πρόξενος Αλεξανδρείας κ.Γεώργιος Διακοφωτάκης, ως και οι εκπρόσωποι των Γενικών Προξενείων της Ιταλίας και της Ρωσίας, ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα στην Πατριαρχική Τράπεζα προς τιμήν της κας.Γεν.Προξένου.