1

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ PORT ELIZABETH

     Την 1η Ιουνίου ε.ε η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλής Ελπίδος κ.Σέργιο,  ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Port Elizabeth.

     Ομιλών πρός το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στο επιτελούμενο πολυσχιδές ιεραποστολικό έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου στους λαούς της αφρικανικής ηπείρου, ως και στην ανύστακτη μέριμνα της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων για τους ομογενείς αδελφούς. Ακόμη εξήρε τη ποιμαντική δράση του επιχωρίου Μητροπολίτου, Σεβ.κ.Σεργίου και ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολ.Εφημέριο του Ιερού Ναού Πρωτοπρ.κ.Γεώργιο Βακωνάκη, για την πολυετή ιεραποστολική διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη Καμερούν.  

     Προ του πέρατος της Λειτουργικής Συνάξεως, στην οποία παρέστησαν ο Εξοχ.Πρέσβης της Κύπρου στην Νότιο Αφρική κ.Αργύρης Αντωνίου, ο Εντιμ.Πρόξενος της Ελλάδος στο Cape Town κ. Σπύρος Ξανθόπουλος, Πρόεδροι Ελληνικών Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής και εκπρόσωποι ελληνικών οργανώσεων, η ΑΘΜ ετίμησε διά του Σταυρού του Αγίου Αποστόλου Μάρκου τον κ.Νικόλαο Σιάκο, για την προσφορά του προς την ιεραποστολή και τις κες. Μαργαρίτα Παΐση και Βασιλική Χαραλάμπους για την συνεισφορά τους στο έργο της τοπικής Εκκλησίας.

     Ακολούθως παρετέθη επίσημο γεύμα στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητος προς τιμή της Α.Θ.Μ.  

     Tην 2α Ιουνίου ο Μακ.Πατριάρχης επέστρεψε στο Γιοχάνεσμπουργκ, ολοκληρώνοντας την ποιμαντική Του επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Καλής Ελπίδος.