1

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΟΛΟΥΕΖΙ, ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Ι. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΤΑΝΓΚΑΣ

 

 

             Την Κυριακή, 14η Οκτωβρίου ε.ε, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον νεόδμητο Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Νικολάου Κολουέζι, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ.Επισκόπου Κατάγκας κ. Μελέτιου.

              Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη, στην οποία παρέστησαν η Εριτ.κα. Cime Jinga Charlotte, Κυβερνήτης της επαρχίας Κατάγκας και πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι, ο Θεοφιλέστατος κ. Μελέτιος προσεφώνησε την ΑΘΜ λέγοντας και τα εξής χαρακτηριστικά: «…Η παρουσία σας Μακαριώτατε μας ενίσχυσε, μας παρηγόρησε και μας στήριξε  πνευματικά…» και απευθυνόμενος στο πιστό λαό ανέφερε μεγαλοφώνως «…Ο Πατέρας μας είναι ανάμεσα μας…..και θα Τον έχουμε πάντοτε νοερώς κοντά μας ως ευλογία του Θεού…». Ο Μακαριώτατος, κατά την  αντιφώνησή Του, μεταξύ άλλων, είπε «…ευχαριστώ τους πιστούς για την ενθουσιώδη υποδοχή  και καυχόμαι εν Κυρίω για την προσήλωσή τους στην αμώμητο Ορθοδοξία…».

 
              Επίσης, συνεχάρη τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κατάγκας κ.Μελέτιο για την άρτια οργάνωση της Ιεράς Επισκοπής, η οποία καταδεικνύει την επίπονη προσπάθεια και την διαρκή παρακολούθηση κάθε τομέα ποιμαντικής δράσης ξεχωριστά. Ακολούθησε ενοριακή εόρτια εκδήλωση και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

               Κατόπιν ο Μακαριώτατος παρεκάθησε σε γεύμα με την νεολαία, τους εκπαιδευτικούς και τους Επιτρόπους των Ενοριών της Επισκοπής.