1

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΣΑΣΑΣ

Σήμερα εορτή της συνάξεως των Θεοπατόρων Αγίων Ιωακείμ και Άννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος, λειτούργησε στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Κογκό. Ο Σεβασμιώτατος προερχόμενος από την Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους, αποδίδοντας τιμή στην εορτή, προέβη σε δύο χειροτονίες και σε μία χειροθεσία. Χειροτόνησε πρεσβύτερο τον Simon MINGU και διάκονο τον Daniel MBUILA. Επίσης χειροθέτησε αναγνώστη, τον Ambroise BUKASA.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στο εκκλησίασμα και στους νέους κληρικούς την ευλογία και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β,΄ που με την ευλογία και την συγκατάθεσή του τελέστηκαν οι χειροτονίες. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στους νέους κληρικούς, να υπηρετήσουν τον Θεό και την Εκκλησία Του με πίστη, με ταπείνωση, με αγάπη και με προσευχή, ζώντας και οι ίδιοι μυστηριακή ζωή και ιδιαίτερα την Ιερά εξομολόγηση.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν ο πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός , ιερείς και διάκονοι. Επίσης εκπροσωπήθηκαν και άλλες ενορίες της Κινσάσας με ιερείς και προέδρους των ενοριών.