1

Ο ΝΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, την 18η Δεκεμβρίου ε.ε., υποδέχθηκε στο γραφείο του ο νέος Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας, κ. Μοχάμεντ Αλ Σερίφ, την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄.

Ο Κυβερνήτης κ. Αλ Σερίφ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 27 Νοεμβρίου, εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμησή του προς την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, που εδώ και 2.000 χρόνια διατηρεί την έδρα της στην εμβληματική πόλη της Αλεξάνδρειας, με την τεράστια σύνδεση της ιστορίας που επιφέρει ο τόπος αυτός για τις σχέσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

«Είμαστε στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας», δήλωσε ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας κ. Μοχάμεντ Αλ Σερίφ προς τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασε τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη και ζήτησε από τον νέο Κυβερνήτη να μεταφέρει τον σεβασμό του για την στήριξη και την ασφάλεια που παρέχει προς την Αλεξανδρινή Εκκλησία, προς τον Αιγύπτιο ηγέτη, τον Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος και ο νέος Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας εξέφρασαν παράλληλα τη μεγάλη τους ικανοποίηση για τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών από κοινού με την Κύπρο, για το καλό των λαών των τριών χωρών.

Τέλος, ο Πατριάρχης προσκάλεσε τον Κυβερνήτη να επισκεφτεί την έδρα του Πατριαρχείου, με το νέο έτος, όπου παραδοσιακά ο Κυβερνήτης μεταφέρει τις ευχές του Προέδρου Αλ Σίσι για το νέο έτος, κατά την ημέρα των Θεοφανείων, που μεγαλόπρεπα γιορτάζει η Αλεξάνδρεια, στις ακτές της Μεσογείου.

Κατά την επίσκεψη στο νέο Κυβερνήτη, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, συνόδευε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος.