Βρίσκεστε εδώ / Ιεραρχία / Ανακοινώσεις
24/11/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

            Με τις απολογιστικές εκθέσεις των Αρχιερέων του Αποστολικού και  Πατριαρχικού Θρόνου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής συνεχίστηκαν σήμερα, 24η Νοεμβρίου ε.ε.οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

            Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης κ.κ.Θεόδωρος Β΄ ευχαρίστησε όλους τους Ιεράρχες του Αλεξανδρινού Θρόνου για το πολυσχιδές έργο που επιτελούν στην αφρικανική ήπειρο και επεσήμανε ότι στο επίκεντρο της ιεραποστολικής  δράσης παραμένει η πνευματική κατάρτιση και η ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των εμπεριστάτων γηγενών αδελφών, ως και η φροντίδα των απορφανισθέντων παιδιών, η καταπολέμηση των ασθενειών και η παιδεία. «Η ιεραποστολή είναι το μέλλον του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας», κατέληξε ο Σεπτός Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, τονίζοντας την άοκνη προσπάθεια των 19 Σεβ.Μητροπολιτών και των 5 Θεοφιλ. Επισκόπων στις Εκκλησιαστικές επαρχίες της Αφρικής, για την λειτουργία Κατηχητικών και Θεολογικών Ακαδημιών και Σεμιναρίων υποψηφίων κληρικών, την δημιουργία νέων ιεραποστολικών κέντρων, την ανέγερση Ιερών Ναών καθώς και την ίδρυση νοσοκομείων, γηροκομείων και ορφανοτροφείων.

            Προ της ενάρξεως των εργασιών Ιεράς Συνόδου, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Πάτρου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας και εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από την ΑΘΜ υπερ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστό Προκατόχου Του Πέτρου Ζ΄, ο οποίος κατ’ αυτήν την ημέρα ήγε τα ονομαστήριά του.

            Την ιδία ημέρα ο Εντιμ.κ. Γεώργιος Διακοφωτάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια παρέθεσε επίσημο γεύμα στην Προξενική κατοικία προς τιμήν του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου. 

Αλεξάνδρεια 24 Νοεμβρίου 2007

Εκ της Αρχιγραμματείας

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
54
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/05/2007
Ιερομάρτυρος Πατρικίου (1), επισκόπου Προύσσης και των συν αυτώ πρεσβυτέρων Ακακίου, Μενάνδρου και Πολυαίνου (†β΄αι.). Μαρτύρων Ακολούθου, Θεοτίμης και Κυριακής της νέας. Των εν Κύπρω οσιομαρτύρων Βαρνάβα, Γενναδίου, ...
.