Βρίσκεστε εδώ / Ιεραρχία / Ανακοινώσεις
23/11/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Συνήλθε σήμερα, 23η Νοεμβρίου 2007, σε τακτή Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.  Θεοδώρου Β΄ στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου.

Προ της Συνεδρίας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων. Περί την 9.30 π.μ., άρχισαν οι συνοδικές εργασίες. Την έναρξη των εργασιών εκήρυξε ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης γέρων Μέμφιδος κ. Παύλος, ως πρώτος τη τάξει Αρχιερεύς της Ιεράς Συνόδου, αντιφώνησε εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Ιεραρχών.  

Κατόπιν ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης ενημέρωσε δια μακρών την Σύνοδο για το επιτελεσθέν έργο κατά το τελευταίον έτος σε όλους τους τομείς της εκκλησιαστικής διακονίας του Πατριαρχείου. 

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν σήμερα κατά την Ιερά Σύνοδο, συμπεριλαμβάνεται η ανύψωση της Επισκοπής Μπουκόμπα της Δυτικής Τανζανίας σε Μητρόπολη Μουάνζας, με νέο Μητροπολίτη τον μέχρι σήμερα οικείο Επίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Παράλληλα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος, εκφράζοντας την άποψη όλης της Ιεράς Συνόδου, εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου για την συμπλήρωση δεκαετούς αρχιερατίας, προς τους Μητροπολίτες Ιωαννουπόλεως κ. Σεραφείμ και Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο.

Μιλώντας προς τους Συνοδικούς Αρχιερείς, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος εστίασε τον λόγο του στο έργο του Παλαίφατου Πατριαρχείου , κάνοντας ειδική αναφορά στη δημιουργία Πατριαρχικού Μουσείου – Σκευοφυλακίου, στην συντήρηση των παλαιών χειρογράφων και σκευών, στην δημιουργία Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης, στις εκδόσεις του Πατριαρχείου, στο υπό ίδρυση Μουσείο του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια και στην εκ βάθρων ανακαίνιση της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου.

Κατά την σημερινή συνεδρία, παρουσιάστηκαν οι εκθέσεις πεπραγμένων ποιμαντικού και ιεραποστολικού έργου των Αρχιερέων.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα νέα παράσημα και μετάλλια της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο.   

               Αλεξάνδρεια 23.11.07           

  ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
52
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/05/2007
Ιερομάρτυρος Πατρικίου (1), επισκόπου Προύσσης και των συν αυτώ πρεσβυτέρων Ακακίου, Μενάνδρου και Πολυαίνου (†β΄αι.). Μαρτύρων Ακολούθου, Θεοτίμης και Κυριακής της νέας. Των εν Κύπρω οσιομαρτύρων Βαρνάβα, Γενναδίου, ...
.