Βρίσκεστε εδώ / Ιεραρχία / Ανακοινώσεις
22/11/2007

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

            Τήν Παρασκευή, 23η Νοεμβρίου ε.ε., συνεδριάζει η  Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, υπό την Προεδρία της Α.Θ.Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Στή Σύνοδο έχουν προσκληθεί όλοι οι Μητροπολίτες και οι Επαρχιούχοι Επίσκοποι, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν στην Αλεξάνδρεια απ’ ολόκληρη την Αφρική, αυτές τις ημέρες.

          Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας θα συνεδριάσει επί δύο (2) συνεχείς ημέρες και θα ασχοληθεί με τα πάσης φύσεως ποιμαντορικά, διοικητικά, ιεραποστολικά και τρέχοντα ζητήματα τα οποία απασχολούν την Αλεξανδρινή Εκκλησία.   

           Ο Απόστολος Μάρκος (+42 μ.Χ.) ίδρυσε την Εκκλησία Αλεξανδρείας
στην Αφρικανική γη (Αίγυπτο). Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, του οποίου η εκκλησιαστική δικαιοδοσία εκτείνεται στίς 53 αχανείς χώρες της αφρικανικής ηπείρου, κηρύττει τον λόγο του Ευαγγελίου και κρατεί άσβεστη τη λυχνία της Ορθόδοξης πίστης.

          Το σημερινό ποίμνιο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αριθμεί περισσότερους από 7.000.000 ορθοδόξους χριστιανούς (Ελληνοκυπρίους, Ρώσους, Βουλγάρους, Ρουμάνους, Σέρβους, Πολωνούς, ντόπιους Ιθαγενείς, αφρικανούς και χριστιανούς άλλων πολλών εθνικοτήτων).

           Σε όλες σχεδόν τις Ιερές Μητροπόλεις και τις Επισκοπές της Αφρικής οργανώνονται και λειτουργούν κατηχητικές και ιερατικές σχολές, λειτουργούν ήδη τρείς Ανώτερες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (Αλεξάνδρεια, Κένυα, Κινσάσα), επιμορφωτικά σεμινάρια υποψη-  φίων Κληρικών, οργανωμένα Ιεραποστολικά Κέντρα, νοσοκομεία, ιατρεία, πολυκλινικές, φαρμακεία, σχολεία και παιδικοί σταθμοί, γηροκομεία και ορφανοτροφεία, μονάδες εντατικής παρακολου- θήσεως ασθενών, συσσίτια αγάπης, και πρόσφατα σε κάποιες χώρες δόθηκε η αδεια της δημιουργίας και λειτουργίας ανωτέρων και πανεπιστημιακών σχολών υπό την καθοδήγηση των Μητροπολιτών και των Επισκόπων.

            Σε πολλές χώρες επεκτείνεται η διάδοση της Ορθοδοξίας με την συντονισμένη και πλούσια δράση των Αρχιερέων του Θρόνου (Νήσοι Σεϋχέλλες, Βόρεια Τανζανία, Κέηπ Τάουν, Κεντρική Αφρική, Βόρεια Αφρική, Λιβύη, Γκάνα, Νιγηρία, Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη, Τσαντ, Καμερούν, Μαρόκο, Τύνιδα, Ναϊρόμπι, Σουδάν κ.α.)

          Οι εκατοντάδες Κληρικοί του Πατριαρχείου Έλληνες και αλλοδαποί, διακονούν μέρα και νύκτα το ανθρωπιστικό έργο της Ιεραποστολής υπό την πολύ καλά οργανωμένη και συντονισμένη καθοδήγηση των τοπικών Ιεραρχών και κυρίως του Μακ. Πατριάρχου ο οποίος καθημερινά ενημερώνεται στο Ιερό Κέντρο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια για το κάθε τι που γίνεται στα 4 σημεία της Αφρικανικής Ηπείρου. Κέντρο του ενδιαφέροντος του Μακ. Πατριάρχου τα ορφανά κι εμπερίστατα παιδιά και η καταπολέμηση των ασθενειών, της πείνας και της δίψας (γι’ αυτό και η μεγάλη προσπάθεια για την διάνυξη πηγαδιών καθαρού πόσιμου νερού) και της βασικής παιδείας των λαών.

          Διότι η Ιεραποστολή είναι το μέλλον του Πατριαρχείου !


Αλεξάνδρεια 22.11.07

Εκ της Αρχιγραμματείας

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
69
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/05/2007
Ιερομάρτυρος Πατρικίου (1), επισκόπου Προύσσης και των συν αυτώ πρεσβυτέρων Ακακίου, Μενάνδρου και Πολυαίνου (†β΄αι.). Μαρτύρων Ακολούθου, Θεοτίμης και Κυριακής της νέας. Των εν Κύπρω οσιομαρτύρων Βαρνάβα, Γενναδίου, ...
.