Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
16/04/2021

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: ''Ω Πανύμνητε Μήτερ, εκ της πανδημίας ρύσαι τον λαό σου''

Να απελευθερώσει τον Λαό από την παγκόσμια πανδημία, παρεκάλεσε την Υπέρμαχο Στρατηγό, η Α. Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ψάλλοντας τους Οίκους προς την Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου που ετέλεσε σήμερα, Παρασκευή 16η Απριλίου 2021, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο.

«Ω Πανύμνητε Μήτερ, εκ της πανδημίας ρύσαι τον λαό σου», είπε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, τονίζοντας την κόπωση που νιώθει ο λαός από την παγκόσμια πανδημία.

Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανασίου Κοτσιώνη, του Α΄ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας Ανδρέα Βαφειάδη, της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κας Αλίκης Αντωνίου και του Προέδρου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Βύρωνα Βαφειάδη, αλλά και αρκετού κόσμου, ο Μακαριώτατος, ζήτησε από την Παναγία να ακούσει και εφέτος τις παρακλήσεις και τους αναστεναγμούς των ανθρώπων.

«Το εικόνισμα της Παναγίας είναι στολισμένο από λουλούδια αλλά και από τις καρτερίες των ανθρώπων για να απελευθερωθεί το γένος των ανθρώπων εκ της πανδημίας και να λυτρωθεί εκ της δουλείας του Βάαλ», προσέθεσε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, τονίζοντας ότι προσευχόμαστε στην Υπέρμαχο Στρατηγό να χαρίζει στη θεοβάδιστη Αίγυπτο, την βασανισμένη Κύπρο μας και την ευλογημένη Ελλάδα μας, δάφνες ελπίδας και ειρήνης και να πρεσβεύει υπέρ της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας και όλων των πιστών της Αφρικής.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
53
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/05/2007
Ιερομάρτυρος Πατρικίου (1), επισκόπου Προύσσης και των συν αυτώ πρεσβυτέρων Ακακίου, Μενάνδρου και Πολυαίνου (†β΄αι.). Μαρτύρων Ακολούθου, Θεοτίμης και Κυριακής της νέας. Των εν Κύπρω οσιομαρτύρων Βαρνάβα, Γενναδίου, ...
.