1

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου 2021, τελέστηκε στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια, ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αναστάσεως.

Η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, κατήλθε εν πομπή από την Αίθουσα Θρόνου της Μονής, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου προεξήρχε του Εσπερινού της Αγάπης, συγχοροστατούντων των Αρχιερέων του Θρόνου, Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου, Θεοφιλ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και Θεοφιλ. Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Παρέστησαν επίσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας, κ. Ανδρέας Βαφειάδης και εκπρόσωποι ελληνικών σωματείων της Πόλεως.

Μέσα σε κλίμα χαρμόσυνο, ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη στα Ελληνικά, ακολούθησαν οι Αρχιερείς, ο κλήρος και οι Λαϊκοί, σε διάφορες γλώσσες.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, είπε: «Ας μιμηθούμε τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ, και ας λέγουμε σε όλη μας τη ζωή, νύχτα και ημέρα, Χριστός Ανέστη, Χαρά μου! Αυτή θα είναι η ευχή μου για το φετινό Πάσχα. Η χαρά της Αναστάσεως να είναι ελπίδα και κουράγιο. Έχεις Χριστό μέσα σου? Έχεις την Ανάσταση! Έχεις Χριστό? Έχεις φως! Έχεις Χριστό? Έχεις την υπομονή! Έχεις Χριστό? Έχεις αγάπη!»

Τέλος, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε ιδιαιτέρως, σε όλων τον κόσμο της Μέσης Ανατολής, Χριστός Ανέστη και να έχουν ειρήνη μεταξύ τους, χρόνια πολλά σε όλη την Αφρική και στην Αίγυπτο.