1

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΘΜ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

           

            Την 9η Οκτωβρίου ε.ε. συμπληρώνονται τρία έτη από την εκλογή της Α.Θ.Μ. του Παπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ στον περίπυστο Αποστολικό και Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου.

            Με την ευλογητή αυτή αφορμή, στην Αλεξάνδρεια, όπου και η Πατριαρχική Έδρα, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Μεγάλης Πόλεως, ετέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα Ηγιασμένου, κατά την διάρκεια της οποίας ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ.Γεννάδιος, Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην χαρισματική προσωπικότητα του Μακαριωτάτου, ως και το πολυσχιδέστατο ποιμαντικό, κοινωνικό, ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο που ανέπτυξε κατά την θεοφιλή τριετή Πατριαρχία Του, μεταφέρων και αποσπάσματα της προς τούτο εξαπολυθείσης Πατριαρχικής Εγκυκλίου προς τους Αρχιερείς του Θρόνου.

            Μετά το πέρας της Λειτουργικής Συνάξεως παρετέθη εόρτια δεξίωση προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ του οποίου παρευρέθησαν ο Εντιμ.κ.Γεώργιος Διακοφωτάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, οι διδάσκοντες και οι μαθητές των Ελληνικών Εκαπιδευτηρίων της πόλεως, οι Αφρικανοί σπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας “Αθανάσιος ο Μέγας”, οι οποίοι έψαλαν στην ελληνική γλώσσα κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, εκπρόσωποι ελληνικών Συλλόγων και φορέων κ.α.