1

Η ΑΘΜ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Β.ΚΑΜΕΡΟΥΝ

           

            Συνεχίζοντας την ιεραποστολική Του επίσκεψη στο Β.Καμερούν ο Μακ.Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Καμερούν κ.Γρηγόριο, επισκέφθηκε την 18η Φεβρουαρίου ε.ε. τις Ενοριακές Κοινότητες Αγίου Παντελεήμονος Γκιρί, Αγίου Χριστοφόρου Μπουρού, όπου ετέλεσε τα εγκαίνια του νεοδμήτου Δημοτικού Σχολείου και Αγίου Σπυρίδωνος Βιρί.

            Την επομένη 19η Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τις Κοινότητες των Τριών Ιεραρχών Ντούκουλα , Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μπάιγκα και Αγίου Γερασίμου Γιουάι, ενώ την 20η Φεβρουαρίου μετέβη στις Ενορίες Αγίας Ειρήνης Τσατίμπαλι και Αγίας Ειρήνης Τουλούμ

            Κατά τις επισκέψεις αυτές στο δυσπρόσιτο Β.Καμερούν ο Μακ.Πατριάρχης έγινε δεκτός με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους εντοπίους ορθοδόξους χριστιανούς, συνάντησε τις τοπικές αρχές και συνωμίλησε με τους κατοίκους των περιοχών. Επίσης ευλόγησε γεωτρήσεις της τοπικής Εκκλησίας προς εξυπηρέτηση των αναγκών των γηγενών αδελφών για πόσιμο νερό, μετέβη στα εκπαιδευτήρια και διένειμε γραφική ύλη στους μαθητές, ενώ είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με τους Ιερείς των Ενοριών, με τους οποίους ανέπτυξε θέματα ποιμαντικής και ιεραποστολικής φύσεως.