1

Η ΑΘΜ ΠΡΟΕΞΗΡΧΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

            Την 3η Οκτωβρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και προεξήρχε της Δοξολογίας επί τη συμπληρώσει πεντηκονταετίας από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλ. Επισκόπους Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας και Νειλουπόλεως κ.Γεννάδιο, Αρχιγραμματεύοντα της Ιεράς Συνόδου. 

            Προ του πέρατος της δοξολογικής δεήσεως ο Eξοχ.κ.Κωνσταντίνος Λεοντίου, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερθείς στους αγώνες του κυπριακού έθνους, ενώ ο Μακαριώτατος, κατά την αντιφώνησή Του, ευχήθηκε υπέρ της ευοδώσεως των στόχων της μεγαλονήσου.

            Στην τελετή παρέστησαν ακόμη ο Εξοχ.κ.Χριστόδουλος Λάζαρης, Πρέσβης της Ελλάδος στην Νειλοχώρα, ο Εντιμολ.κ.Γεώργιος Διακοφωτάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, ο Αξιοτ.κ.Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας, Πρόεδροι ελληνικών συλλόγων και φορέων κ.α.

            Το μεσημέρι ο Μακαριώτατος παρεκάθησε στο επίσημο γεύμα, το οποίο παρέθεσε ο Εξοχ.Πρέσβης της Κύπρου στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας.