1

Η Α.Θ.Μ. ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΣ κ.ΚΥΡΙΛΛΟΥ

            Την Πέμπτη, 29η Ιανουαρίου, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, ανεχώρησε αεροπορικώς από το Καϊρο, συνοδευόμενος  από τον Θεοφ. Επίσκοπο Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, με προορισμό την Μόσχα, προκειμένου να παραστή στην τελετή ενθρονίσεως του νεοεκλεγέντος Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας Μακ.κ.Κυρίλλου.

            Στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρωσικής πρωτεύουσας τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν ο Σεβ.Αρχιεπίσκοπος Ριαζάν κ.Παύλος, εκ μέρους του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Κυρήνης κ.Αθανάσιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Ρωσία και εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας.

            Την επομένη, Παρασκευή 30η Ιανουαρίου, η ΑΘΜ ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξίου Β’ στον Ιερό Ναό των Επιφανείων.

            Το Σάββατο, 31η Ιανουρίου, επισκέφθηκε διαδοχικά την Ελληνική και της Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Μόσχα, ενώ το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του  Εσπερινού στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ο οποίος αποτελεί Μετόχιο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

            Αύριο, Κυριακή, 1η Φεβρουαρίου, κατά την τελετή ενθρονίσεως του Μακ.Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ.Κυρίλλου, ο Σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου θα συλλειτουργήσει με τον Ρώσο Πρωθιεράρχη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

            Στην εξονομασθείσα τελετή τον Μακ.Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρο Β’ θα πλαισιώνουν ο Σεβ.Μητροπολίτης Κένυας κ.Μακάριος και οι Θεοφιλ.Επίσκοποι Κυρήνης κ.Αθανάσιος και Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ.