1

Η Α.Θ.Μ. ΕΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

           

            Την 21η Σεπτεμβρίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ ετέλεσε την Ακολουθία του αγιασμού στην Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας “Άγιος Αθανάσιος”, επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους.

            Κατά την σύντομη προσλαλιά Του ο Μακαριώτατος  απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και ευχές προς τους αφρικανούς σπουδαστές, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι προσωπικώς θα μεριμνά για την περαιτέρω πορεία τους και την, συν Θεώ, μελλοντική ιερατική τους διακονία, μετά την αποφοίτησή τους και την επιστροφή τους στους γενεθλίους τόπους τους. Επίσης ευχαρίστησε τον Πανοσιολ.Σχολάρχη, Αρχιμ.κ.Νάρκισσο Γκάμμο και τους καθηγητές για την φιλόπονη και ενσυνείδητη υπηρεσία τους.

            Ακόμη ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε και ευλογησε το πλήρως ανακαινισμένο εργαστήρι πληροφορικής, όπου οι σπουδαστές ειδικεύονται στην χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

            Η ιστορική  Πατριαρχική Σχολή επανιδρύθη από την ΑΘΜ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, μετά από 470 έτη, προκειμένου να αναδεικνύει τα γηγενή Αφρικανικά στελέχη του ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχικού Θρόνου. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009 απεφοίτησαν οι πρώτοι σπουδαστές και ήδη φοιτούν νέοι ορθόδοξοι από την διάφορα αφρικανικά κράτη, παρακολουθώντας μαθήματα γεωπονικής, νοσηλευτικής, θεολογίας, πληροφορικής, ως και ελληνικής και αραβικής γλώσσας.