1

Η Α.Θ.Μ. ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΓΙΑ 200 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

           Την 30η Μαΐου ε.έ. δεύτερη ημέρα της επισκέψεως της Α.Θ.Μ. στην Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε την περιοχή Andoharanofotsy, όπου παρουσία του Εξοχ.Πρέσβεως της Αιγύπτου και του Δημάρχου της πόλεως, εγκαινίασε το νέο ορφανοτροφείο θηλέων το οποίον θα στεγάζει 200 άπορα και ορφανά παιδιά.

            Η ανέγερση του Ιδρύματος αυτού ήταν μέλημα και όνειρο του Μητροπολίτου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου εδώ και πολλά χρόνια, μιας και στην χώρα αυτή όπως και σε πολλές άλλες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, πολλά βρέφη εγκαταλείπονται στους δρόμους αφού οι γονείς λόγω φτώχειας αδυνατούν να τα σιτίσουν, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης, ευχαριστώντας τον Θεόν για την πραγματοποίηση του οράματός του.

       Ο Μακαριώτατος με πολύ συγκίνηση προσφωνώντας τον Μητροπολίτη και τους εκπροσώπους των αρχών της χώρας, ανέφερε οτι η Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητος και το παρόν Όρφανοτροφείο είναι απόδειξη οτι η Εκκλησία των Αλεξανδρέων μεριμνά και περιθάλπει τους πονεμένους και παραμελημένους ανθρώπους της Αφρικανικής Ηπείρου, ιδίως τα παιδιά που είναι τα ωραιότερα πλάσματα του Θεού.

       Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τους ζώντες δωρητές, ως επίσης μνημόνευσε και τους κεκοιμημένους δωρητές και ευεργέτες του έργου αυτού και τέλος, ακολούθησε εόρτια δεξίωση για όλους.

          Την αυριανή ημέρα της Πεντηκοστής, ο Μακαριώτατος θα εγκαινιάσει και τον νεοανεγερθέντα  Ναό όπου βρίσκεται στην περιοχή Andoharanofotsy.