1

ΕΞΟΔΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΣΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΥΡΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟΝ

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Νικολάου Πευκακίων στην Αθήνα τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μεγάλου αειμνήστου ιεραποστόλου του Κογκό Μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου και παράλληλα και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας, παρουσία του αξιοτίμου πρέσβη κ. Κωνσταντίνου Παπακώστα και του αξιοτίμου προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας κ. Γερασίμου Ντούνη, οι Έλληνες μαζί με Κογκολέζους πιστούς, αποχαιρέτισαν τον μακαριστό Ιεράρχη.

Ιερείς τις πόλεως της Κινσάσας, με προεξάρχοντες τους αρχιμανδρίτας Θεοδόσιον Τσιτσιβό Πρωτοσύγκελλον της Ιερά Μητροπόλεως Κινσάσας και Χρύσανθον Μαργαρίτην Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και αδελφός της αδελφότητος << ΣΩΤΗΡ>>, συνεπικουρούμενοι από φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Κογκό και από άλλους Ορθοδόξους φοιτητές, έψαλλαν την εξόδιο ακολουθία και ακολούθησαν ομιλίες από τους αρχιμανδρίτας που συμμετείχαν, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος και από πολλούς πιστούς. Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας μεταξύ των άλλων είπε << μπορεί το σώμα του Μητροπολίτου Πενταπόλεως, σήμερα να μην το υποδέχεται η γη του Κογκό, αλλά η καρδιά του σήμερα χτυπά στο Κογκό που τόσο αγάπησε – η καρδιά του σήμερα είναι εδώ >>. Ταυτόχρονα τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Κανάγκας, στην Θεολογική Σχολή αλλά και σε άλλες ενορίες.