1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Την 19η Ιουνίου ε.ε. επισκέφθηκε την Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Καΐρου ο Εξοχώτατος Υπουργός Αμύνης Κύπρου κ.Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Νειλοχώρα. Τον Εξοχώτατο υπεδέχθη ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός και οι συν αυτώ αδελφοί.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως του κ.Υπουργού στην Πατριαρχική Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου εψάλη δέηση υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, και ειδικότερα υπέρ της ελευθερίας της πολύπαθης νήσου Κύπρου.

Ο Πανοσιολογιώτατος, αφού καλωσόρισε τον Εξοχ.κ.Πετρίδη, μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Έπειτα, ωμίλησε περί της ιστορικότητας της Μονής, η οποία ανά τους αιώνες, αποτελεί σημείο συνάντησης λαών και πολιτισμών, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα του και ως Χριστιανικό μνημείο, καθώς εκεί φυλακίστηκε ο Άγιος Γεώργιος αλλά και εγκαταστάθηκε προσωρινά η Αγία Οικογένεια κατά την Φυγή στην Αίγυπτο.

Αντιφωνών ο κ.Υπουργός ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο και τους πατέρες της Μονής για την θερμή υποδοχή, τους συνεχάρη για το έργο το οποίο επιτελούν στην καρδιά της πρωτεύουσας της Αιγύπτου υπό την σοφή καθοδήγηση του Μακαριωτάτου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει για μια ακόμα φορά την αγάπη, τον σεβασμό και την υποστήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου.

Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της Μονής, στο μουσείο, τις κατακόμβες και στο Πατριαρχικό Κέντρο Μελετών και Διαλόγου, του οποίου η κεντρική αίθουσα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Μακαριστού Κυπρίου Πατριάρχου κυρου Πέτρου Ζ’.