1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Α.Θ.Μ.

 

            Επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πραγματοποίησε το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου ε.ε. ο Προκαθήμενος της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Σενούντα, για να συναντήσει την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’, προς τον οποίο μετέφερε τις ευχές ολόκληρης της Κοπτικής Εκκλησίας για την εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου. 

            Υποδεχόμενος στην Αίθουσα του Θρόνου τον Πατριάρχη των Κοπτών και τα μέλη της συνοδείας του, ο Μακαριώτατος εξέφρασε ευχαριστίες για την τιμητική και φιλάδελφη αυτή επίσκεψη του Αιγυπτίου Πρωθιεράρχου, τον οποίο χαρακτήρισε ως φορέα αγάπης και ειρήνης, ως και μία σημαντική εκκλησιαστική προσωπικότητα τόσο για την Κοπτική Εκκλησία όσο και για την χριστιανοσύνη. 

            Από την πλευρά του ο Πατριάρχης κ.Σενούντα ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και επήνεσε την πνευματική και ιεραποστολική δράση του Μακ.κ.Θεοδώρου, ο οποίος, όπως είπε, ακολουθεί τα ίχνη μίας μεγάλης εκκλησιαστικής προσωπικότητος, του προκατόχου και πνευματικού Του πατέρα Πατριάρχου Παρθενίου Γ’. 

           Ακολούθως η ΑΘΜ προσέφερε πονήματα από τις εκδόσεις του Πατριαρχείου στον Μακ.κ.Σενούντα και τον ξενάγησε στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.