1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΞΟΧ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Την 7η Ιανουαρίου 2023, ο Εξοχώτατος Κυβερνήτης Αλεξανδρείας κ.Μωχάμεντ Σερίφ, συνοδευόμενος από τον Ενδοξώτατο Στρατιωτικό Διοικητή Βορείου Πτέρυγος του Στρατού της Αραβιξκής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, επισκέφθηκε την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’ προς υποβολή εορτίων ευχών.

Κατά την υποδοχή του κ.Κυβερνήτη στην Αίθουσα του Θρόνου, μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδος και Αιγύπτου, ο Μακαριώτατος απευθύνθη με θερμούς λόγους σε αυτόν, υπογραμμίζοντας τις διαχρονικώς αγαθές σχέσεις του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου με την Νειλοχώρα, ως και την αδιακόπως ευεργετική συναντίληψή της προς Αυτό. Ακόμη, ανεφέρθη διεξοδικώς στο πολυσχιδές έργου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική, καθώς και στις επισήμους ανά τον κόσμο επισκέψεις του όπου παρουσιάζει κατ’ αυτές και την εν γένει εντυπωσιακή προαγωγή της Αιγύπτου.

Επίσης, ανεφέρθη στις στρατηγικής σημασίας αρμονικές και παραγωγικές σχέσεις μεταξύ των χωρών της ανατολικής Μεσογείου, ιδιαιτέρως μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου.

Κατά την αντιφώνησή του ο Εξοχώτατος κ.Μωχάμεντ Σερίφ επήνευσε την πολυμερή και ακατάπαυστη δράση της παλαιφάτου Εκκλησίας των Αλεξανδρέων και του σεπτού Προκαθημένου Της, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εξέχοντα Πρέσβυ της πατρίδος μας και γνήσιο αδελφός μας», ενώ ετόνισε με έμφαση ότι οι Αρχές της χώρας θα στηρίζουν και θα διευκολύνουν πάντοτε το έργο του Πατριαρχείου, εκφράζοντας ευγνώμονες ευχαριστίες για την σπουδαία συναρωγή του Πατριαρχικού Θρόνου στην σταθερότητα και την πρόοδο της. Τέλος, παρετέθη δοχή και έλαβε χώρα ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο.

Στην συνάντηση παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων και Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, ο Ελλογιμώτατος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αλεξανδρείας και εκπρόσωποι των πολιτικών και διοικητικών αρχών της αιγυπτιακής συμπρωτεύουσας και των Σωμάτων Ασφαλείας.