1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΕΝΥΑΣ

   Την 19η Μαρτίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, επεσκέφθη την Πατριαρχική Σχολή “Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄”  στο Ναιρόμπι.

    Μετά την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναού του Αγίου Μακαρίου και την προσφώνηση του Σεβ.Μητροπολίτου Κένυας ο Μακαριώτατος ωμίλησε στους 75 ιεροσπουδαστές, καθώς και στους 700 περίπου ιερόπαιδες που προσήλθαν στον χώρο της Σχολής από διάφορες Ενορίες του Ναιρόμπι και της ευρύτερης περιοχής για να πάρουν την Πατριαρχική ευλογία. Πρός όλους η Α.Θ.Μ. προσέφερε δώρα, ξεναγήθηκε στους χώρους της Σχολής και συνέφαγε με τους ιεροσπουδαστές, οι οποίοι τραγούδησαν και έψαλαν πρός τιμήν του Σεπτού Προκαθημένου του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου.

     Σημειώνεται ότι η επίσκεψη αυτή του Μακαριωτάτου συνέπεσε με την επέτειο συμπληρώσεως τεσσαράκοντα ετών από της καταθέσεως του θεμελίου λίθου της Πατριαρχικής Σχολής από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο καί Εθνάρχη Κύπρου Μακάριο Γ’ το έτος 1971. 

    Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακ.Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Αιδεσιμ.Πρωτοπρ.κ.Αθηνόδωρο Παπαευρυπιάδη, υπεύθυνο της Εξαρχίας της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Κύπρο και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων της νέας Εξαρχίας στην Μεγαλόνησο.