1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, όπου παρέστη συμπροσευχόμενος κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου. Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Σύναξης είχε συνάντηση με τους πιστούς, οι οποίοι εξεδήλωσαν την βαθύτατη ικανοποίηση, χαρά και ευγνωμοσύνη τους προς τον Μακ.Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρείας κ.κ.Θεόδωρο Β’ και την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου για την ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ σε Ι.Μητρόπολη.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος προκειμένου να απευθύνει εύχες στον εορτάζοντα Γενικό Πρόξενο, Εντιμ. κ. Νικόλαο Περρή και την Εριτ. σύζυγό του, κα.Σταυρούλα Περρή, προς τους οποίους εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για την –με ιδιαίτερη σεμνότητα- αμέριστη, ανιδιοτελή και καθοριστική συμπαράστασή τους προς την Ιερά Μητρόπολη κατά την έως σήμερα πενταετή ποιμαντορία του στον αφρικανικό ισημερινό, επισημαίνοντας ιδιαιτέρως ότι ο σεβασμός και η αναγνώριση που αποδίδονται από τις Αρχές της ευγενούς χώρας του Κονγκό-Μπραζαβίλ προς τα τίμια πρόσωπά τους περιποιεί τιμή για την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία, της Οποίας είναι ενεργά μέλη.

Τέλος, ο Μητροπολίτης παρακάθησε στο γεύμα που παρέθεσε ο Εντιμ. κ.Περρής στην Προξενική κατοικία, μετά το πέρας του οποίου επέστρεψε αεροπορικώς στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.