1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΜ ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ

            Την 22α Οκτωβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα πολυπληθή ομάδα αξιωματικών και υπαξιωματικών, προερχομένων από την ελληνική Προεδρική Φρουρά, τον στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορεία, ως και άλλους συνοδούς αυτών, υπό τον Ενδοξ.Υποστράτηγο κ.Γκουγκουστάμο Ιωάννη, οι οποίοι επισκέπτονται την Αίγυπτο στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων της μάχης του Ελ Αλαμέιν.

            Προσφωνών την ΑΘΜ ο Υποστράτηγος κ.Γκουγκουστάμος εξήρε την ιεραποστολική δράση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και του Σεπτού της Προκαθημένου, προς τον Οποίο προσέφερε στρατιωτικό έμβλημα.

            Κατά την αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στο επίπονο έργο της διακονίας των εμπεριστάτων αφρικανών αδελφών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη Του προς τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες στηρίζουν παντοιοτρόπως το έργο αυτό (μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αφρική, προσφορά καμπανών για τους υπό ανέγερση ναούς κ.α.). Κατακλείων απένειμε τιμητικώς το οικόσημο της Πατριαρχικής Καθέδρας προς τον κ.Υποστράτηγο.

            Την ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία την 23η Οκτωβρίου ε.ε. θα παραστή στις επετειακές εκδηλώσεις του Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου, συνώδευαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. κ.Νικήτας Βελεγράκης, Διευθυντής Θρησκευτικού ΓΕΣ, ο Ταξίαρχος κ.Ανδρέας Ηλιόπουλος και ο Πλοίαρχος Π.Ν.κ.Π.Παστουσέας, Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο.