1

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

              Την 21η Σεπτεμβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρέσβεως του Ισραήλ στην Αίγυπτο κ. David Govrin μετά του επιτελείου αυτού, στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην πόλη της Αλεξανδρείας.

Ο Μακαριώτατος, αφού παρουσίασε στον κ. David Govrin το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο, και τόνισε την προστασία της φιλόξενης χώρας της Αιγύπτου στο Παλαίφατο Πατριαρχείον, συζήτησε μαζί του για τις στενές σχέσεις των δύο αδελφών πρεσβυγενών Εκκλησιών Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων καθώς και για άλλα, ιστορικού ενδιαφέροντος, θέματα.

Τέλος, ο Εξοχ.Πρέσβυς ξεναγήθηκε στους χώρους των Πατριαρχικών Μουσείων και έλαβε αναμνηστικά δώρα από τον Μακ.Πατριάρχη.

Την ίδια ημέρα, η Α.Θ.Μ. δέχθηκε τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στην Αλεξάνδρεια κ. Stephen Fakan και είχε μαζί του συνεργασία για την προβολή και αξιοποίηση των πολιτιστικών θησαυρών του Πατριαρχείου, καθώς και περί της συντηρήσεως των μοναδικών χειρογράφων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.