1

ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ LUBUMBASHI

     Την 17η Οκτώβριου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κατάγκας κ. Μελέτιο, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Νάρκισσο Γκάμμο, Σχολάρχη της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αγ. Αθανάσιος», τον Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδος κ. Γεράσιμο Ντούνη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος κ.Γεώργιο Ψαρομμάτη μετέβη στο Δημαρχείο της πόλεως Lubumbashi, όπου ανέμενε ο Εντιμ. Δήμαρχος κ Sanguza Mutunda.

     Χαιρετίζοντας την άφιξη του Μακαριωτάτου ο κ.Δήμαρχος εξήρε την προσφορά των ελλήνων στην πόλη, αλλά και της Ιεράς Επισκοπής, διαβεβαιώνοντας τους υψηλούς επισκέπτες για την αμέριστη συναρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης στις πολυσχιδείς δράσεις της.

     Η ΑΘΜ ευχαρίστησε τον Εντιμ. κ. Sanguza Mutunda για την τιμητική υποδοχή και επαίνεσε την πρόοδο και την εξέλιξη που παρατήρησε να σημειώνεται με την πάροδο του χρόνου, ενώ ανήγγειλε την μεταφοράς της έδρας της Επισκοπής Κατάγκας στην πόλη Lubumbashi. Ακολούθως, προήδευσε συνάξεως όλων των Δημάρχων των πόλεων της ευρύτερης περιοχής.