1

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

    Την 4η Δεκεμβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄ χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο κατά τον Μ.Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, Προστάτου και Εφόρου της Αλεξανδρείας.

     Tην κυριώνυμη ημέρα, 5η Δεκεμβρίου, η ΑΘΜ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εξονομασθέντα Ιερό Ναό. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ.κ.Παντελεήμων Αράθυμος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

     Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Μακαριώτατος απένειμε το οφφίκιο του Διδασκάλου του Ευαγγελίου στον Πανοσιολ. Αρχιμ.κ.Νάρκισσο Γκάμμο, Σχολάρχη της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος». Κατά την σύντομη προσφώνησή Του ο Σεπτός Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ανεφέρθη στην καλλίκαρπη υπηρεσία του π.Ναρκίσσου, ως «παιδαγωγού εις Χριστόν και διδασκάλου τόσο των αφρικανών σπουδαστών της Σχολής, οι οποίοι μελλοντικά θα διακονήσουν ως ιερείς τους γηγενείς αδελφούς τους, όσο και των αραβορθοδόξων πιστών της Μεγάλης Πόλεως».

     Επακολούθησε δεξίωση καθώς και τα εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης εορταγοράς του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας, που φιλοξενείται στους χώρους της Πατριαρχικής Μονής.

     Στην Λειτουργική προσευχή παρέστησαν ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ.Γεώργιος Διακοφωτάκης, εκπρόσωποι των ελληνικών συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικοί και σύσσωμη η παροικία.